Miljötankar

Det finns mycket man kan göra för att leva miljövänligt, listan är lång och oavsett vad man gör kan man i stort sett alltid göra mer. Jag tänker inte shamea någon för att den väljer något annat än vad jag gör. Däremot så tänkte jag komma med tips på hur man kan leva mer miljövänligt om man vill. Jag tycker inte lösningen är så simpel som "använd tygkasse när du handlar" eller "köp menskopp". Det handlar snarare om att våra vanor måste ändras och det är något man gör i den takt och med de vanor man känner att man klarar av.
 
Steg ett enligt mig är dock att se till att man tar hand om de saker man redan äger. Jag ser konstant folk som kör både knivar och köksredskap av trä i diskmaskinen. Det kommer förstöra grejerna på sikt, vilket ger dem kortare hållbarhet. Jag tror inte det spelar så stor roll vad vi byter ut om vi inte tar hand om grejerna rätt. Min lösning på det är att kolla tvättlapparna på mina kläder nog, kolla upp hur saker ska diskas, se till att jag förvarar saker på rätt sätt osv. Om jag köper metalsugrör och sen slaktar dem i disken så jag hela tiden måste köpa nya är det kanske mer miljöovänligt än att köpa plastsugrör. 
 
Om vi tänker att folk i grunden vill göra sitt bästa för att leva så miljövänligt som möjligt hjälper det inte att berätta för folk att de gör fel. Vi måste diskutera lösningar på situationer. Vi måste även komma ihåg att det mest miljövänliga inte alltid passar alla personer. Och det måste anses vara okej, man behöver inte hylla folk för det de gör. Men man behöver heller inte shamea någon som förhoppningvis gör sitt bästa.
RSS 2.0